Врњачка Бања

 

Врњачка Бања се налази у централном делу Србије, око 200 км јужно од Београда, у планинском залеђу Гоча, на надморској висини од 230 м. У Врњачку Бању се може доћи магистралним путем Београд-Краљево и ауто-путем Београд-Ниш-Скопље преко Појата или Баточине.

Територија Врњачке Бање пружала је одличне услове за насељавање још од давнина, а топла минерална вода коришћена је за пиће и купање још у римском периоду. Године 1868-ме формирано је "Основателно фундаторско друштво киселовруће воде у Врњцима" које је извршило примитивну каптажу, поставило чесме за пиће топле и хладне воде, изградило ауз за купање, а већ следеће године је отворена прва званична туристичка сезона. Бања је проглашена државном 1883-ће године. Крајем 19. и почетком 20. века, добија свој препознатљиви лик и високи европски ниво и постаје монденско место које својим природним лепотама и делотворношћу својих минералних вода привлачи многобројне туристе.

Врњачка Бања располаже са седам минералних извора: топла минерална вода (јединствена по томе што има температуру људског тела 36,4°C) и хладне минералне воде - Снежник (17°C), Језеро (27°C), Слатина (14°C), Бели извор, Борјак и Врњачко врело. Минералне воде се примењују пијењем, инхалирањем и купањем. Индиковане су за лечење болести метаболизма, органа за варење, јетре и жучних путева, као и хроничних гинеколошких проблема и дегенеративног реуматизма. Све прегледе можете обавити и добити савете о лечењу у Специјалној болници за лечење и рехабилитацију органа за варење и шећерне болести, где је запослено преко 100 специјалиста у савремено опремљеним кабинетима.

Врњачка Бања није само лечилиште, већ и туристички центар који има богат спортски и културни садржај због чега је годишње посети више од 100.000 гостију. Располаже великим избором хотела (3 и 4 звездице) и великом понудом постеља у приватном смештају. Гостима су на располагању отворени и затворени базени, фитнесс центри, неколико конгресних дворана, више терена за различите спортске активности, а у зимском периоду за љубитеље скијања постоји ски стаза на Гочу (8 км од центра Бање) која је опремљена и за ноћно скијање.

Врњачка Бања пружа велики избор културних садржаја од којих треба поменути Врњачке културне свечаности, Фестивал филмског сценарија, Фестивал фолклора, Међународни фестивал дечјих фолк ансамбала, Фестивал ликовног стваралаштва, Врњачки карневал...

У непосредној околини Бање налазе се манастири Студеница, Жича, Градац, Ђурђеви ступови, Сопоћани, Лазарица, Љубостиња..., остаци тврђава и многе цркве које можете организовано посетити.

Ми ћемо се потрудити да током боравка у Врњачкој Бањи доживите тренутке којих ћете се радо сећати и због којих ћете поново доћи.

Апартмани

 

Располажемо са пет модерно опремљених апартмана.

Осим самог смештаја у прилици смо да Вам понудимо 'a la card' исхрану у нашем ресторану.

Још детаља...

Ресторан

 

Ресторан домаће кухиње ДУКАТ је посебно познат по здравој и природној храни.

Унутрашња сала са 100 места и летња тераса капацитета 150 места омогућавају да у сваком тренутку за Вас можемо организовати прославу неке свечаности, породични или пословни ручак.

Још детаља...